10 jaar TintelTuin, dat is kunst!

Door Evelien

10 jaar TintelTuin vierden we al met een feestelijk lied, een oud-leerlingenfeest voor alle uitstromers van de afgelopen 10 jaar, met een speciale versie van het Kerstforum, met een Quiz in een feestelijk jasje en ook de komende maanden staan nog in het teken van de verjaardag.

Samen met de leerlingen en kunstenaar Antoon Versteegde bouwen we een kunstwerk. Antoon is bamboekunstenaar en maakt kunst in de openbare ruimte. Hij ontwerpt en bouwt kunstwerken meestal samen met een groep en in ons geval samen met de leerlingen, leerkrachten en ouders. De kunstwerken zijn gemaakt van bamboe en elastiekjes die aan elkaar geknoopt worden. Deze techniek van de ‘bamboestiek’ kan iedereen gemakkelijk aanleren en met wat hulp kan iedereen van klein tot groot hier aan mee helpen. Je kan een kunstwerk van hem en enkele deelnemers aan een workshop bezichtigen in het Vinne.

Voor dit project vroegen we subsidies aan bij Canon Cultuurcel als dynamoproject. Eind januari kregen we het goede nieuws dat de subsidies werden toegezegd. Antoon stuurde kort daar na een pakket met bamboestokjes, elastiekjes en enkele plannetjes op. Na de Krokusvakantie ging de derde graad alvast aan de slag met experimenteren. Ze zijn er heel hard mee bezig en er ontstonden al fijne objecten zoals je hieronder kan zien en lezen.

Op 25 maart kwam Antoon samen met een collega voor het eerst langs op school om de derde graad de kneepjes van het vak te leren. Dat is na vele mailtjes en enkele telefoontjes toch wel een spannend moment.

In de komende weken zullen ook de andere klassen met tips van de derde graad aan de slag gaan met de bamboestiek. Misschien wordt er wel een nieuwe hype geboren op school. Naast een goede techniek, hebben we ook nog een ontwerp nodig voor het kunstwerk. Ook daar wordt aan gewerkt. We zien Antoon terug enkele dagen voor de Opendeurdag om een goede basis te leggen voor het finale kunstwerk. Op de Opendeurdag kunnen ook ouders en sympathisanten hun steentje bijdragen. Het kriebelt alvast bij ons om het project, het kunstwerk te zien groeien en misschien hebben we ook jullie wel nieuwsgierig gemaakt.

Woensdagochtend heb ik samen met Jozef, Cis en Jaan met de Bambox gewerkt. We hebben samen een grote diamant gemaakt. Ik leerde hoe je de bamboe aan elkaar kan maken met rekkertjes en hoe je daarmee grote dingen kan maken. Ik vond het leuk dat je kon maken wat je wou.

Lander

 

Bambox is een combinatie van bamboestokjes en rekkertjes. Ik ben begonnen met een een bal, maar die was wel mislukt. Emile en ik hebben een kruk gemaakt waar je echt op kan liggen en zitten. De volgende stap is een bed. Je kan er veel mee maken. 

Daan

 

Ik heb verschillende ateliers gedaan, maar de allerleukste vond ik werken met
Bambox. Je kunt er toffe dingen mee maken zoals: een sterrenbol, een toren en nog meer toffe dingen. Ik heb een voetenkruk gemaakt.

Ofelia

 

Bij Bambox moet je kleine bamboetakjes met rekkers aan elkaar maken. Zo kan je super mooie dingen maken. Ik heb samen met Eppo een sterrenbol gemaakt, dat is een bol gemaakt van 12 sterren. Ik ga samen met anderen ook nog meubels maken. Ik ben super blij dat ik het heb kunnen leren.

Floris

 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search