Burenluren

Door Karlijn

In augustus besloten we met het team om dit schooljaar wat meer in te zetten op het leren kennen van de buurt. Het thema ‘burenluren’ was een feit.
Na het aanleren van een aanstekelijk lied, was er veel enthousiasme bij de kinderen om aan de slag te gaan in de werkwinkels.
Tijdens enkele buurtwandelingen bezochten we het woonzorgcentrum ‘Ter Bogaerde’ en ‘De Vesten’, de school ‘De Oogappel’ en spraken we met inwoners van Zoutleeuw op straat.
Tijdens één van de kleuterateliers, maakte een groepje kleuters een buurtwandeling en ze stonden stil bij wat hen boeit. En dat is heel wat! Bekijk hier hun filmpje.
Iedereen was enthousiast om eens een activiteit te plannen samen en ondertussen gingen er al enkele werkwinkels door in ‘Ter Bogaerde’. Mensen met een mentale en/of fysieke beperking speelden mee spelletjes, knutselden mee aan kerstballen en maakten sterren uit papier. De kinderen deden dit fantastisch goed en hebben hen mee begeleid. Heerlijk om te zien!
We gaan zeker nog verder met het verkennen van de buurt en houden jullie verder op de hoogte in het volgende TintelBlad.
Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search