Feesten in een nieuw jasje

Door Jorinde, Stijn en Wim

Graag vertellen we jullie enthousiast over de eerste periode van het schooljaar.
We stuurden een tijdje geleden ons nieuw concept voor de organisatie van onze feesten de TintelTuinwereld in.
We geven jullie graag nog even mee hoe dit nieuwe concept tot stand is gekomen.

Toen de Tinteltuin 10 jaar geleden startte, waren we met een heel grote groep ouders om activiteiten en feesten te organiseren, totdat er na een tijdje een werkgroep Feest ontstond. Doorheen de jaren zochten we naar een goede werking van deze werkgroep. Zo hadden we een aantal jaren een zeer goed draaiende oudergroep van 10 tot zelfs 15 personen. De laatste jaren zagen we deze werkgroep verkleinen. Kinderen studeren immers af en helaas missen we dan ook de ouders. Onze kerngroep bestaat nu nog uit 3 kernleden en een geluids-en lichtman: Stijn, Wim, Jorinde,  en Daan.

We hadden wel een groep feestneuzen die we konden aanspreken om te helpen op de feesten zelf, maar de organisatie lag grotendeels bij dit kleine groepje.
Vanuit onze Freinetvisie willen we opnieuw komen tot feesten die van binnenuit groeien en waarin die gedeelde zorg en organisatie naar boven kan komen…
Het idee om elke oudergroep een feest toe te wijzen, leek ons ideaal om alle ouders te betrekken en de mogelijkheid te geven hierin een rol op te nemen. Als ouder kun je dus doorheen de schoolloopbaan van je kind elk feest eens mee organiseren.

We hopen dat dit concept binnen een paar jaar volledig geïntegreerd kan zijn binnen de ouderwerking. Maar elke verandering vraagt uiteraard wat tijd.

Werkgroep feest blijft nog zeer actief, we zijn aanspreekpunt voor elk feest en kunnen helpen waar nodig. Ook alle andere activiteiten tussenin én de opendeurdag worden door ons georganiseerd. Voor de opendeurdag zal er ook hulp gevraagd worden bij de ouders, in de zin dat elke klas een shift (bar/afwas/opruim) opneemt in de takenlijst.

We spreken nu dus alle ouders aan om mee na te denken en de schouders onder de feesten te zetten. Alles kan, alles mag, haal je organisatorische skills van onder het stof en we gaan samen voor spetterende feesten!

De verdeling is als volgt:
herfstfeest – kleuterouders
kerstfeest – 1ste graad ouders
activiteit in februari (quiz of iets anders) – 2de graad ouders
opendeurdag – een shift voor elke klas
afscheidsfeest zesdes – 3de graad ouders

Herfstfeest

De eerste groep ouders waren de kleuterouders, niet zo evident aangezien veel ouders ook wel nieuw zijn op onze school. Maar juf Sara had er zin in, nam de organisatie op zich en verzamelde enthousiast ouders om op het herfstfeest workshops te begeleiden, te tappen, soep en hotdogs te verkopen, pannenkoeken en cake te voorzien en een gezellig kampvuur brandende te houden. Ook Karina met haar schminkstand was weer van de partij.
En we kunnen zeggen dat het héél geslaagd en SUPER gezellig was! Alvast bedankt aan iedereen die geholpen heeft! Ook bedankt aan de muzikant die de mooie achtergrondmuziek verzorgde.
We sturen graag een korte vragenlijst naar de kleuterouders om dit nieuwe concept te evalueren en bij te sturen naar volgend jaar, want dat vinden we belangrijk.

Het volgende op het programma was de Kerstcorrida op zondag 15 december. Tijdens deze sportieve namiddag in Zoutleeuw gaven weer een hele hoop TintelTuinatleten het beste van zichzelf! Onder een stralende winterzon werd er stevig gesupporterd en nog veel steviger gelopen. De medailles waren dubbel en dik verdiend…

 

 Op vrijdag 20 december zullen een aantal ouders van de eerste graad een kerstfeest organiseren. Dat belooft ook een mooie afsluiter te worden van 2019!

Hou je agenda vrij op zaterdag 15 februari, want dan plannen we een Tintelende activiteit. We spreken de ouders van de 2de graad aan om hierover mee na te denken. Wordt het opnieuw onze jaarlijkse quiz of toch iets anders? We houden jullie op de hoogte…

Alle vragen en creatieve ideeën zijn welkom bij werkgroep Feest.

Alvast een fijne kerstperiode toegewenst en tot op één van de volgende feesten!

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search