Ouderparticipatie blijft overeind

Door Jen

Natuurlijk is het in deze tijden minder evident om als ouder bij te dragen aan de werking van de school. Toch slagen we erin om met werkgroep poets, groen en klus actief te blijven achter de schermen. Ook werkgroep financiën en communicatie en zelfs feest blijven hun rol verder spelen. De Pedagogische Raad, Schoolraad en het bestuur zetten hun werking door. Andere soorten ouderhulp zoals leesouder en klasouder blijven mogelijk en zinvol. Maar alles voelt toch wel wat anders aan. Je moet wat meer inlevingsvermogen gebruiken om je in te beelden of te realiseren dat de groep ouders deze school nog steeds mee draagt.

De huidige omstandigheden maken het niet makkelijk om als nieuwe ouder ergens mee in te stappen: je kan Nele (coördinator ouderparticipatie) moeilijker aan haar mouw trekken, of bij een losse babbel op de speelplaats een coördinator van een toffe werkgroep eens duchtig uitvragen. Alle begrip natuurlijk, maar weet dat we steeds wel ergens een warm plekje voor je hebben en je ergens kan aansluiten.

Sowieso zijn er 2 zaken die een mega schwung gaan geven aan onze ouderwerking. Om te beginnen de nieuwbouw! Alle ouders die van dichtbij of ietsje verderaf willen bijdragen aan de realisatie van deze masterpiece: geef je interesse zeker aan via ouderparticipatie@tinteltuin.be.

En ten tweede: de wereld post corona. Dat gaat knallen!!!! Beeld je in dat we weer samen mogen spelen met alle kinderen, samen feestjes bouwen, samen kamperen in Tintel-tuin en samen klussen, samen koken, enzovoort. Nu we weten en voelen hoe het is om het allemaal niet te mogen, zijn we ervan overtuigd dat we er met zijn allen ongelofelijk gaan invliegen als het wel weer mag!!!

Wil je meer info en/of wil je je voor iets aanmelden? Dat kan via Nele (ouderparticipatie@tinteltuin.be). Alle frisse ideeën blijven natuurlijk ook heel welkom.

 

 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search