Oudleerlingenfeest

Door Goedele Vertessen

Voor de 10de verjaardag van de TintelTuin hebben we de oud-leerlingen uitgebreid ontvangen. Ondertussen hebben we 98 afgestudeerde TintelTuiners. Op 26 oktober zagen we veel oude bekenden terug.

Ze werden weer samen gezet bij hun vroegere klasgenoten en opgesloten in hun oud lokaal. In dat lokaal zaten er, jawel, 10 opdrachten verborgen. Aan de hand van die opdrachten kwamen ze bij de sleutel en geraakten ze gelukkig ook weer buiten. Ze losten rekenraadsels op. De groepen konden elkaar via telefoon helpen om een tangram in elkaar te puzzelen. Ze zochten de schrijvers van teksten uit oude klaskranten. Ze raadden titels van vroegere projecten. Ze herkenden al hun oude klasgenoten. Veel herinneringen werden opgehaald…
Lin Liu was de oudste oud-leerling aanwezig. De afgestudeerden van het schooljaar 2013 en 2014 waren bijna allemaal aanwezig. De groepen van 2017 en 2018 vonden hun weg nog heel goed. Elias vond de sleutel zonder al de opdrachten opgelost te hebben. Er zijn kinderen die het verschil tussen een rechthoek en parallellogram niet meer kennen en toch wiskunde studeren. Stijn is onze grootste oud-leerling. Otto vond een origineel drukwerk van hem terug, waarvan het cliché nog steeds in zijn living ophangt. 

Er kwamen ook wat ouders gezellig rond het kampvuur zitten. Altijd leuk om even bij te babbelen. 

 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search