Een tintelend leerkrachtenteam, toffe kinderen, talrijke ouders en de schoolcoördinator (directie) maken samen school en doen dit vanuit een coöperatief overleg binnen een gestructureerd samenwerkingsverband.

Kinderen bespreken het reilen en zeilen van het alledaags schoolleven in de klasraad en nemen overkoepelende thema’s mee naar de kinderschoolraad, of zelfs naar de kindergemeenteraad. Ze bouwen samen met de leerkrachten en ouders op hun manier mee aan hun TintelTuin.

Werkgroepen worden bemand door ouders en bijgestaan door leerkrachten. Via dit abonnement op het talent van elke ouder groeit de TintelTuin verder uit op kwalitatieve wijze.

Leerkrachten en schoolcoördinatoren vormen samen het TintelTeam. Afgevaardigde leerkrachten en coördinator van het TintelTeam bespreken samen met ouders voorstellen, plannen, ideeën, verbouwingen, acties, festiviteiten, … .

Ouders worden desgewenst lid van de vzw, steunen op die manier de freinetwerking en hebben stemrecht op de Algemene Vergaderingen. Ouders krijgen zo de kans om de school mee richting te geven.

Kortom, samen nadenken en praten in de Pedagogische Raad, in de Schoolraad, in coördinatievergaderingen met werkgroepen en vzw over verdere uitbouw, visie en verbetering ten gunste van onze freinetschool. De TintelTuin blijft zo innovatief en wordt gedragen door alle geledingen. Pedagogische beslissingen worden weliswaar genomen in overeenstemming met het ganse TintelTeam.

Personeel

 • Dorien Maes coördinator

  coordinator@tinteltuin.be

 • Martine Ivens administratief medewerker

  secretariaat@tinteltuin.be

 • Lore Thomas zorgcoördinator en zorgleerkracht
 • Ronny Tourwé
  Ronny Tourwé ICT-coördinator

  ronny.tourwe@scholengroep11.net

 • Miranda Herbots
  Miranda Herbots onderhoudspersoneel

Leerkrachten

Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search