Groen plant een boom

Door Maarten


Ik hoor mensen wel eens zeggen: “Jullie zijn met zoveel!” , of ” Dat ziet er daar zo’n gezellige bende uit.”
Dit is beide helemaal zo Groen TintelTuin :-)
Het is een fijne bende, zelfs de kinderen vervoegen ons, bijvoorbeeld tijdens onze klimaatactie “Plant een boom”. In de voortuin, maar ook op de moddertalud, voorlopig afgesloten, maar bedoeld in de toekomst als verstopbosje voor de kleintjes.
In aanloop van de herlegging van de hoofdtoegang van de TintelTuin naar de Weermuur, met toegangspad doorheen de voormalige kippenweide en tussen de containerklassen door (subsidiedossier richting provincie is hiervoor in opbouw) kuisten we de composthoop op. Deze kreeg een nieuwe plaats, en volgende winter kan de compost gebruikt worden om soepgroenten en lekkere theekruiden op te kweken. Met dank aan Wim, die weliswaar zijn pijp aan maarten geeft als tuinaannemer, maar zijn gerief nog een laatste keer wilde inzetten voor ons. Veel plezier met je nieuwe job, Wim!
Wel heel vreemd om vast te stellen dat er massa’s (koek)papiertjes via het GFT- afval toch hun weg vinden naar de composthoop. Worden die dan illegaal binnengesmokkeld?
Verder worden regelmatig palen met nagels en ander gevaarlijk speelmateriaal opgeruimd. één van onze tienerkids maakte zo zelfs een veilig speelplatform voor onze TintelTuin kids, merci daarvoor!
Dit voorjaar plannen we de oude poel nog om te toveren in een zandbak voor de kleuters.
De klassen zullen in de tussentijd alvast starten met voorzaaien in de klassen om over een dikke maand de moestuin mee vol te planten. Ik krijg al water in de mond!
Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search