Volg het team van coöperatie tot TintelFest

Door Karlijn

We zaten weer niet stil de afgelopen maanden. Op 23 februari werd de Dag van de coöperatie door de freinetbeweging georganiseerd in de TintelTuin. De zon scheen, dus een lente-opruim van de klassen kwam als geroepen. Een 100-tal freinetleerkrachten uit heel Vlaanderen kwamen elkaar tips geven, informatie delen en gesprekken voeren over hun klas- en schoolervaringen. Nog een dikke merci aan de ouders die zorgden voor koffie, koekjes en soep!

We hadden een infoavond waar veel nieuwe mensen kwamen luisteren naar de werking van onze school. we hebben na de krokusvakantie dan ook heel wat nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Ze werden onmiddellijk opgenomen in de groep en hebben het helemaal naar hun zin.

Op de pedagogische studiedag werkten we verder rond portfolio’s en net zoals de klassen een klasraad houden, hielden we met het team een teamraad. Complimenten, wrevels en spinsels kwamen aan bod. Dat was weer een zinvolle voormiddag!

In bijna alle klassen werd en wordt er gewerkt rond het klimaat. De 2deen 3de graad gingen in Leuven betogen en de 1ste graad hield een mini-klimaatmars in Zoutleeuw. Iedereen mag weten dat we meestrijden voor onze planeet.

Nu beginnen we ons volop voor te bereiden op de opendeurdag, want dat wordt natuurlijk een feestelijke editie. Alles zal in teken staan van ‘10’. In alle klassen zullen er tintelse activiteiten zijn en achteraf gaat het feest verder met een spetterende editie van Tintelfest. Allen daarheen!

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search