Voorwoord tweede editie

door Bruno

Beste lezers,

Een uitgebreide blik op de klaswerking krijgen jullie traditiegetrouw via klasvergaderingen, de wekelijkse TintelTijd en de klasblogs. Maar er zit natuurlijk nog een hele structuur achter de leerkracht die onze kinderen elke dag begeleidt in het zinvol leren vanuit hun eigen ervaring. Het team is meer dan een losse verzameling leerkrachten en is ook als groep de motor van de school. En ouderparticipatie – een constante in Freinetonderwijs – is ook in de TintelTuin één van de hoekstenen van de schoolwerking.

Om alle ouders ook daar een inkijk in te geven, hebben we het TintelBlad gelanceerd. Je leest er meer over hoe het team zich bij schoolt en op zoek gaat naar de meest geschikte didactische methodes. Je krijgt er verslag uit de pedagogische raad en schoolraad, waar ouders en team elkaar ontmoeten om van gedachten te wisselen. Je komt te weten hoe de vzw de participatieve bijdrage van de ouders organiseert en stroomlijnt. (Als ouder draag je natuurlijk ook financieel bij maar over het beheer van die bijdrage hoor je alles op de algemene vergadering aan het begin en het einde van het schooljaar. We willen namelijk dat het TintelBlad toch meer Nieuwsblad dan Staatsblad is.)

Als ze in Rome na één dag bouwen gestopt waren, zou het niet de stad geworden zijn die we nu kennen. We zijn dan ook blij dat jullie vandaag de tweede uitgave van het TintelBlad kunnen lezen, met nieuws vers van de pers. Deze editie brengt ons namelijk weer een stapje dichter bij de dag dat we mogen schrijven ‘een uitgebreide blik op de schoolwerking krijgen jullie traditiegetrouw via het TintelBlad’.

Veel leesplezier!

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search