Werkgroep Infrastructuur: herstructurering schoolterrein

Door Mattias

Grote intenties voor de herstructurering van het schoolterrein! 

Met Werkgroep Infrastructuur hebben we gezocht om in één grote beweging verschillende pijnpunten te tackelen en nieuwe opportuniteiten te benutten. 
Zo willen we af van het kruisend verkeer van voetgangers en wagens op de huidige parking. Willen we de Tintelstroom meer buitenruimte geven en het nieuwe gebouw van de 3e graad beter bereikbaar maken. De toegankelijkheid van het secretariaat verbeteren en de inkom naar de school groener en aangenamer vormgeven. 

Met de komst van de nieuwe projecten “De Weermuur” (nieuwe woonwijk) en Project Ravelijn (assistentiewoningen), komen er aanzienlijk wat nieuwe parkeerplaatsen aan de zijkant van het schooldomein. We grijpen dit aan om de toegang volledig naar deze zijde van het terrein te verhuizen. Op die manier kunnen de kinderen naar school gebracht via de verkeersluwe insteekweg en moet de drukkere Budingenweg niet meer gekruist worden. 

We voorzien een centraal en groen voorplein van waaruit een pad tussen de paviljoenen van secretariaat en Tintelstroom naar het hoofdgebouw loopt. Van daaruit kan het secretariaat eenvoudig bereikt worden. 

De Tintelstroom geven we meer buitenruimte aan de straatzijde (afgesloten – blauwe aanduiding op plan). Een stuk van de huidige parking van het team wordt ingenomen. 

Het team krijgt een voorbehouden parking aan de voorzijde van het schoolgebouw. Een zone die momenteel onderbenut wordt en op die manier bijkomend opgeladen wordt met een extra functie. De huidige toegang wordt enkel gebruikt door het team. 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search