Financiën op een rijtje

Door Peter

WG Financiën toonde naar goede gewoonte de stand van zaken van de begroting op de AV van 28 mei. Wat blijkt? De inkomsten liggen in lijn met wat we hadden ingeschat, maar de uitgaven liggen heel wat lager.

Natuurlijk moeten er nog heel wat facturen en ticketjes binnenkomen, maar de trend is duidelijk: we hebben niet alles besteed wat we gepland hadden.

* de bestedingen van de school zitten quasi op schema

* de ene klaskas is al wat verder geplunderd dan de andere, maar alles samen is er nog wat overschot. Wel fijn om te merken dat er veel besteed is aan klasuitstappen.

* vooral de geplande investeringen van de werkgroepen blijven achter. Enerzijds komt dat omdat er gewerkt wordt aan een groot subsidiedossier waar we een aantal van onze geplande zaken in onder willen brengen. Anderzijds komt dat door de tijd en de energie die de werkgroepen nodig hebben om deze projecten op te zetten en uit te voeren.

Op de AV zijn daarom 2 extra financiële aanvragen goedgekeurd: 2 gepersonaliseerde partytenten voor kleine events en standjes, op vraag van WG Instroom. En 3 containers zand om de zandbakken bij te vullen voor de start van het nieuwe schooljaar!

Daarnaast nog een nieuwtje: van andere orde:  Peter doet al jaar en dag met veel gevoel en fatsoen de financiën van onze vzw. Hij begint dra aan zijn laatste TintelTuin-jaartje en heeft afgelopen jaar aan Xavier zijn kennis en kunde overgedragen. Volgend schooljaar zal Xavier als penningmeester de WG financiën coördineren, en blijft Peter nog een jaartje ondersteunen tot alles volledig op wieltjes loopt. Daarnaast zijn er nog rotsen in de branding zoals Eva en ondertussen ook Kristy. Opvolging verzekerd.

Op de AV maakten we ook even tijd om alles in vraag te stellen. Wordt er helder gecommuniceerd over de financiën? Hebben ouders het gevoel dat ze hier inbreng in hebben? En vinden de ouders dat het geld besteed wordt aan relevante zaken? Zijn er nog extra ideeën?

Samengevat kwamen volgende zaken uit dit gesprek:

* Ja, er wordt helder gecommuniceerd: via de financiële documenten en via de presentaties op de AV. Wel graag goed op voorhand de (herziene) begroting bezorgen, als die besproken gaat worden op de AV.

* Ja, ouders hebben de indruk dat ze hier hun zegje in hebben en dat het budget met zorg wordt opgemaakt en opgevolgd. Suggestie: kunnen ouders rechtstreeks een voorstel doen aan vzw-bestuur en WG financiën ipv via de werkgroepen? Zo komen er misschien meer ideeën op tafel?

* Extra ideeën? 1 dag van de kampjes terugbetalen, extra investeren in fietsen voor grotere kinderen, meer inzetten op kleuterzwemmen, extra onderhoud van de WC’s, extra buitenklas (ajuinvorm), etc.

Deze suggesties en ideeën worden meegenomen bij de opmaak van de begroting van volgend jaar. 

Zin om volgend jaar mee te werken aan dit boeiend verhaal?  financiën@tinteltuin.be

 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search