Groen paradijs

Door Maarten

 
Hoogtepunt van het jaar in de Groenwerking is toch met voorsprong de nieuwe zandbak op de kleuterspeelplaats.
Doorheen de tijden werd duidelijk dat de oude poel geen water meer hield, noch dat het grondwater voldoende hoog staat om voor een nieuwe poel te gaan met onderzoekvlonder, zoals in het buitenplan eerst opgenomen was. Vandaar de keuze voor een extra zandbak. Voor de waterbeestjesonderzoekjes kan de TT steeds terecht in het Vinne…
Samen met de buitenklas voor de kleuters zorgde dit voor zeer aangename ontspannen kleuters, dixit een aantal ouders na de schooldag :-)
 
Het bouwproject Ravelijn bij de achterburen geraakt stilaan afgewerkt. We gingen samen met het Regionaal Landschap Zuid-Hageland vzw het gesprek aan met de aannemer en de Stad Zoutleeuw. Hierdoor konden we hun overtuigen om de houtkant op de grens met de TT zoveel als mogelijk te behouden. De ‘witte’ beek, werd afgekoppeld van de riolering en zal als wadi functioneren als biotoop voor amfibieën en infiltratiezone voor regenwater (belangrijk in deze klimaatveranderende tijden met wateroverlast enerzijds en schaarste anderzijds). Extra struiken en bomen zullen volgende winter aangeplant worden.
 
We maakten ook reeds een opening in de scheidingsmuur achter het heksenhuisje om later dienst te kunnen doen als uitgang voor onze busreizigers. De aannemer van Ravelijn zorgde kosteloos reeds voor de verharding voor de busparking aldaar. Later volgt meer communicatie over het nieuwe verkeerscirculatieplan.
 
De eerste bloemen floreren tegen de fietscontainer en de kinderen kunnen komende weken smullen van de frambozen uit onze moestuin. Daarvoor doen we het toch!
 
 
Fijne zomer alvast en tot op de groenbarbecue in augustus/september? Wie interesse heeft om aan te sluiten geeft maar een seintje…

 

 
Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search