Ondernemende burgers, onze kinderen voor het klimaat. – Radio2.be

Foto: Radio 2

De leerlingen van de Freinetschool Tinteltuin willen iets doen aan de klimaatopwarming. Zij hielden daarom hun eigen klimaatactie aan het stadhuis van Zoutleeuw. De leerlingen willen aan hun gemeentebestuur vragen om meer maatregelen te nemen om onze planeet te beschermen.

Vanmorgen raakte nog bekend dat het klimaatplan dat België heeft opgesteld niet voldoende zal zijn om mee te werken aan klimaatneutraliteit tegen 2050. De leerlingen vinden het dan ook belangrijk om vandaag opnieuw hun stem te laten horen. Niet in Brussel dit keer, maar in Zoutleeuw zelf.

“We vinden dat er echt iets moet veranderen. Want over 11 jaar moet het beter, anders is ons klimaat om zeep. We vinden het belangrijk dat iedereen iets aan dit probleem doet. We zijn eens naar een grote klimaatmars geweest en daarom organiseren we nu zelf iets. Want we hebben nood aan een toffe wereld voor onszelf en voor onze kinderen”, klinkt het bij de kinderen.

Minder afval, meer fietspaden en bussen

De leerlingen hebben ook enkele specifieke vragen voor hun bestuur. “We willen een beter klimaat, ook in Zoutleeuw. Met goede fietspaden, minder auto’s, minder afval, meer parken en meer bomen. En er mogen ook meer bussen van en naar Zoutleeuw komen. Want we hebben nood aan een beter openbaar vervoer.”

Klimaatmars Brussel

Morgen is er ook opnieuw een grote klimaatmars in Brussel. Dat wordt de 18de klimaatmars.

Artikel door Radio2.be

 

Recent Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search