Ondersteuning door de vzw in Corona-tijden

Door Jen en Evelien

In deze bijzondere tijden hebben wij als oudergroep onze rol moeten herdefiniëren, een stukje moeten zoeken naar een zinvolle invulling van de ouderhulp zoals we die tot nu toe kenden. We hebben ons er ook een beetje bij moeten neerleggen dat we even ter plaatse en buiten de schoolpoorten moeten blijven trappelen.

Tijdens de lockdown schreven we een TintelBlad om de samenhorigheid toch vast te houden en nam Werkgroep Groen de zorg voor de pas geplante bomen voor zijn rekening.

Ter voorbereiding op de opening werden er partytenten geleend van ouders en werden deze ook opgezet door ouders, regelden we strandstoelen voor in de buitenlerarenkamer, stelde Werkgroep Feest de nieuwe tafels ter beschikking en Werkgroep Instroom de spiksplinternieuwe partytenten. Enkele ouders stikten sjaaltjes die als mondmasker konden gebruikt worden. Klus zorgde voor een paal met pijlen, zodat nieuwe ouders en bezoekers gemakkelijker hun weg vinden op school. De invulling van de pijlen namen de kinderen voor hun rekening.

Ook op financieel vlak hielpen we een handje. O.a. door de terugbetaling van de verf voor de schilderwerken op de speelplaats en de aankoop van een wasmachine.

Werkgroep Communicatie werkt nog hard aan de virtuele Opendeurdag, die jullie nu in preview te zien krijgen.

De werkgroepen zijn zich ook weer klaar aan het stomen om na een welverdiende vakantie weer uit de startblokken te schieten. Hou jullie dus maar vast aan de takken van de bomen.

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search