Project Cambodja

Door Karlijn

Op 2 augustus was het dan eindelijk zover. Karen, Nona, Paulien en ik trokken erop uit om 2 weken te gaan werken bij SOID in Siem Reap, Cambodja. Gepakt en gezakt kwamen we aan op hotel. We namen eerst 3 dagen de tijd om Siem Reap te verkennen en een bezoek te brengen aan de prachtige Angkor Tempels. Maandag gingen we voor de eerste keer naar het schooltje. We werden er met open armen ontvangen door enthousiaste kinderen.

De leerkrachten gooiden ons onmiddellijk voor de leeuwen, want het lesgeven kon beginnen. De kinderen kregen hun lessen nog op zeer traditionele manier: per 2 zitten aan een bankje, luisteren naar de leerkracht en vooral heel stil zijn. We zouden geen leerkrachten in de TintelTuin zijn, als we het Tintelse niet wat naar SOID zouden halen! Op een speelse manier gingen we aan de slag: ijsbergspelletjes, buiten oefenen, conversaties voeren in het Engels enzoverder. De kinderen waren heel erg gemotiveerd, dat maakte het des te plezanter.

Na 2 weken namen we afscheid, er vloeiden zelfs wat traantjes. Op 2 weken tijd groeide er een band met de kinderen, dat neemt niemand ons nog af. Daarna hadden we nog 5 dagen tijd om rond te reizen, waarna we moe maar voldaan terug richting België vertrokken.

Meer berichten over deze reis kan je lezen op de blog

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search