Samen bouwen aan de communicatie

Door Sarah en Bart

Wist je al dat je de agenda van de TintelTuin kan importeren in je eigen online agenda? Zo heb je alle TintelTuin-dagen meteen in je agenda staan: de kerstdrink, pedagogische studiedag, de vakanties, … Handig, toch?

Abonneer je op de TintelTuin kalender

Meteen een mooi voorbeeld van wat wij als WG Communicatie doen. We denken na over hoe de school en de vzw zo goed mogelijk kunnen communiceren naar de ouders. We discussiëren over hoe we dat het beste aanpakken en ondernemen actie. We hebben al heel wat stappen gezet, maar beseffen ook dat er nog werk aan de winkel is.

Wat staat er op onze planning voor dit schooljaar?

  • Een communicatieplan maken: we willen nagaan hoe de TintelTuin beter kan communiceren: wat loopt er goed en wat kan er nog beter. Op basis van die input gaan we een heus plan opstellen, samen met het vzw-bestuur.
  • De klasblogs optimaliseren. We zijn volop bezig met het overzetten van de oude teksten en foto’s naar de nieuwe klasblogs. Zo hebben we binnenkort 1 blog per klas waar jullie alle informatie kunnen vinden.
  • Ook bij het TintelBlad zullen we meer en meer een handje helpen.

Er zijn een aantal taken die natuurlijk elk jaar doorlopen. Het updaten van de website bijvoorbeeld. TintelTuinboekjeTermen als CMS, Joomla, SQL, domeinnaam: you name it, we’ve got it 😉 We maken ook de stickers voor de infoportieken, ontwerpen banners voor website en Facebook voor allerhande activiteiten van de school, blazen het YouTube-kanaal nieuw leven in, … Ook het TintelBoekje komt er weer bijna aan. Daarin staan alle verjaardagen van de kinderen en de contactgegevens van de ouders.

We weten dus wat doen dit schooljaar 😊 Gelukkig hebben we enkele nieuwe leden mogen verwelkomen. Welkom Lobke en Sarah! Als je zelf ook zin hebt om mee te werken, laat het zeker weten via communicatie@tinteltuin.be. Iedereen welkom om samen te bouwen aan de communicatie van onze school!

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search