Nieuwe schooltoegang en veilige corridor

Door Mattias

 
Momenteel wordt er samen met de stad Zoutleeuw een subsidiedossier opgemaakt om in te dienen bij de Provincie Vlaams Brabant.  Binnen dit dossier wordt er subsidie aangevraagd om de hele zone aan de nieuwe schooltoegang aan te pakken. Met de nieuwe schooltoegang bedoelen we de toegang die verplaatst zal worden van de Budingenweg naar de Weermuur. Daar kan er op een verkeersluwe manier en kort bij school geparkeerd worden en de school binnen gegaan worden. De stad Zoutleeuw zal de infrastructuur aanpakken op het openbaar domein. De interne organisatie op het schoolterrein wordt door ons opgenomen. Beiden worden in één dossier gestoken. De subsidieaanvraag zal in de zomer van dit jaar ingediend worden bij de Provincie.
 
 
 
 
 
 


Daarnaast zal het Stadsbestuur al op kortere termijn enkele landmarks aanbrengen op de Budingenweg om extra verkeersremmend te werken. Er worden komende zomer markeringen op de straat aangebracht en er wordt een corridor van vlaggenmasten aangebracht om een tunneleffect te creëren. Leuk feitje: de kinderen van de Tinteltuin mogen de nodige tekeningen aanleveren om de vlaggen te bedrukken. 
 
Momenteel is men ook bezig met het afwerken van de nieuwe busparking naast de school. Door WG klus werd al de nodige doorsteek gemaakt aan het heksenhuisje zodat vanaf volgend schooljaar de bus meer afzonderlijk kan parkeren en niet meer kruist met het autoverkeer.

 

 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search