Team (Maart 2018)

door Karlijn

Ook het tweede trimester was weer rijk gevuld voor het team. Een aantal leerkrachten gingen naar de Dag van de coöperatie in Sint-Jans-Molenbeek. Een studiedag georganiseerd door de freinetbeweging. Er werden materialen en ideeën uitgewisseld over de Alfabetcode, wiskunde en onderzoeken. Ook onze creativiteit werd geprikkeld om met druktechnieken aan de slag te gaan.

Op donderdag 1 maart was er het tweede TintelCafé van dit schooljaar. Een magere opkomst, via een enquête werd duidelijk waarom, maar toch wel interessant! We speelden wiskundespelletjes van de Ijsbergdidactiek, een manier om met veel plezier het rekenen verder in te oefenen. Ondertussen wordt er met deze didactiek in alle klassen gewerkt. Enkel de timing van het TintelCafé kon dus beter, dat onthouden we voor de volgende keer.

Twee weken later, stond de infoavond over de Alfabetcode op het programma. Erik gaf alweer een zeer boeiende uitleg, waarna de workshops in de klassen van start gingen. Slakkentaal, Schrift, de basiscode, minuutlezen, de geavanceerde code, alles kwam uitgebreid aan bod.

Terwijl de leerkrachten zich bezighielden met de infoavond, ging Iris op tweedaagse met alle directeurs en medewerkers uit scholengroep 11. Binnen de ganse scholengroep waait er een nieuwe wind door de pas aangestelde Algemeen Directeur Kaat Vandenzavel. Het waren twee intensieve en productieve dagen waar er met externe coaches van ‘the House of Change’ waarden en visie werden uitgewerkt die de toekomstige ondersteuning en samenwerking binnen onze scholengroep zullen bepalen en veranderen. Kortom : innovatie ten voordele van elke school om de kwaliteit van ieders eigen onderwijsproject te versterken.

Zo, ook het laatste trimester gaan we er weer helemaal tegenaan. Met de opendeurdag en de klaskampen in het vooruitzicht weten we zeker nog wat doen!

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search