Het team blikt terug en vooruit

Door Dorien

Het schooljaar is alweer vier maanden bezig, tijd dus om jullie op de hoogte te brengen van een aantal dingen waar we mee bezig zijn.

Zo gaan we samen op zoek naar een gedragen aanpak om ruzies en groepsdynamieken beter aan te pakken. We namen dit item mee naar de Pedagogische Raad en gaan nu met deze input verder aan de slag. Wordt dus zeker nog vervolgd.

We willen ook werken aan ons zorgbeleid. Vanaf januari gaan we hiermee van start. Wat doen we al, wat willen we anders? Op die manier dragen we allemaal ons steentje bij om onze TintelTuiners op de perfecte manier te begeleiden.

Wat de nieuwbouw betreft kregen we in de herfstvakantie fijn nieuws. Ondertussen is er een eerste gesprek geweest met de projectleider en de architect van Huis 11. Onze nieuwe school wordt een “design & build” – project. Eerst ontwerpen en alles in orde brengen, daarna onmiddellijk bouwen. Op dit moment nemen we onze visie onder de loep en zullen we deze bijsturen in functie van de nieuwbouw. Binnen enkele weken zal dan ook onze projectdefinitie klaar zijn. De architect die ons project zal tekenen wordt op het einde van 2021 aangesteld en dit op basis van de kandidaatstellingen die er zullen zijn. De opstart is dan voorzien in 2022. Voorlopig staat de oplevering gepland in juni 2023, maar we weten dat dit vaak uitloopt. Het is daarom niet eenvoudig om over data te communiceren. Zo weten we bijvoorbeeld ook al dat er hoogstwaarschijnlijk archeologisch onderzoek zal moeten plaatsvinden. Laten we gewoon samen duimen dat alles vlot mag verlopen.
Uiteraard vinden we jullie inbreng en die van onze kinderen ook van grote meerwaarde! Wanneer ons prototype klaar is, zullen we jullie vragen om dit kritisch te bekijken. Hiervoor zullen we een werkgroep in het leven roepen.

Jammer genoeg kondigde Iris ons zopas haar vertrek aan. We gingen dus ook op zoek naar een nieuwe leerkracht voor onze lieve schatten van de eerste graad. Na heel wat sollicitatiegesprekken hakten we de knoop door. Margaux de Wergifosse zal vanaf 4 januari ons team vervoegen! We heten haar van harte welkom in de TintelTuin en wensen haar een fijne start toe! Ook Iris wensen we een fijne start en veel succes!

De afgelopen maanden waren zeker en vast anders dan dat we allemaal gehoopt hadden. We schakelden van code geel naar code oranje, maar toch hebben we geprobeerd om verbinding te zorgen. We merken dat dit niet altijd zo eenvoudig is, maar soms kan het gewoon niet anders.

Er waren heel wat fijne initiatieven. Denk maar aan de raamtekeningen in de buurt, de warme wensen die met kerstkaartjes overgebracht werden naar de woonzorgcentra, de pakjestocht met Sinterklaas, het dansen op de speelplaats voor de warmste week, WerkgroepFeest die zorgde voor een leuke verrassing afgelopen vrijdag,…. Allemaal mooie initiatieven waar we alleen maar blij van kunnen worden! Bedankt!

Laten we van 2021 een knallend jaar maken en deze verbinding blijven opzoeken!

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search