De techniek achter communicatie

Door Bart

Ook dit schooljaar zit er bijna op. Vanuit de werkgroep communicatie zijn er dan ook heel wat ideeën uitgevoerd of op het juiste spoor geplaatst. Een greep uit de lijst:

We onderhouden natuurlijk de website: deze website is niet iets statisch maar iets waar regelmatig nieuwe info aan toegevoegd wordt. Daarnaast is de update van het TintelTuinBoekje, en de daarmee samengaande aanmaak van de gebruikers voor het intranet een vast onderdeel dat om de zoveel maanden wat werk vraagt. Maar geen nood, een heel stuk hiervan is geautomatiseerd.

Het Tintelblad en de klasblogs integreerden we in onze eigen website. Tot enkele maanden geleden werd deze info geplaatst op een website die niet onder onze controle stond. Het TintelBlad is nu reeds gemigreerd naar onze eigen website. Voor de klasblogs zijn alle voorbereidingen bezig, en kan je het resultaat bekijken vanaf het schooljaar 2019-2020. Hierover hebben we het team een kleine cursus gegeven hoe alles in zijn werk zal gaan. Deze handleiding gaan we op het intranet beschikbaar maken zodat sommige ouders, die het team nu bijstaan met hun klasblog, ook even kunnen kijken hoe alles in zijn werk gaat. Maar geen schrik, er verandert niet zodanig veel.

Dit jaar is de TintelMeter georganiseerd door de Schoolraad. Maar voor de technische uitwerking is er gerekend op de werkgroep Communicatie. En voor het eerst hebben we deze enquête ook volledig geïntegreerd in onze website. Dit geeft als voordeel dat de resultaten steeds beschikbaar blijven. En nog belangrijker, dat we kennis opbouwen voor het maken van toekomstige enquêtes (want de TintelMeter willen we jaarlijks gaan afnemen, steeds van een ander deelaspect van de school). Zodoende moeten we niet steeds terug het warme water uitvinden.

De inschrijvingen voor de wereldbefaamde TintelQuiz verliepen tevens via de website van de school.

Ook het grafische gedeelte binnen de werkgroep heeft enkele projectjes in 2019 opgeleverd. Zo hebben we de affiches en banners voor de jaarlijkse activiteiten (info-avond, TintelQuiz, opendeurdag, …) ontwikkeld, die overal in Zoutleeuw op de infoportieken van de stad prijken, en tevens op de website verschijnen. Dit jaar is er ook een nieuw spandoek gemaalt om aan de voorgevel van de school te hangen. En het boekje, gemaakt naar aanleiding van 10-jaar TintelTuin, heeft een grafische touch gekregen bij de werkgroep.

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search