Verbinding in Corona-tijden

Door Jen

Vanuit het bestuur van de vzw wilden we toch graag dit TintelBlad uitsturen om de Paasvakantie in te luiden.

We hadden ons de start van de lente wel wat anders voorgesteld. Op vrijdag 13 maart zagen we elkaar voor de laatste keer. Goed wetend dat het voor een hele tijd zou zijn. Onwennig namen we afscheid en begonnen we samen aan dit nieuwe avontuur.

Het is hartverwarmend om te zien wat er zich sindsdien heeft afgespeeld: de noodopvang op school ging van start met aandacht voor solidariteit; elke leerkracht vond zijn/haar manier om te communiceren met zijn/haar leerlingen, ouders delen toffe foto’s, filmpjes en tips in facebook- en whatsapp groepjes, de kinderen worden uitgedaagd met huiswerk en leuke challenges, wekelijks krijgen we via het Corantje een inkijk in het reilen en zeilen van de kinderen. Kortom, we maken samen verder school, en we doen dat goed, samen!

Een hele dikke pluim en dankjewel aan het team voor de flexibiliteit en de creativiteit die ze aan de dag leggen om van deze uitzonderlijke tijden het beste te maken. En een hele dikke pluim en dankjewel aan onze kersverse coördinatrice Dorien voor haar duidelijke communicatie en optimisme. Allesbehalve een makkelijke start, hierna kunnen we samen alles aan 😊

We zaten in een volle vaart met het bestuur en de werkgroepen. Er stond veel op het programma, dat we nu allemaal even on hold hebben gezet. Klus- en groendag van zaterdag 28 maart gingen niet door, en ook de legendarische quiz werd afgeblazen. De poetsdagen tijdens de Paasvakantie gaan we ook niet laten doorgaan, en ook alle geplande overleggen gingen niet of virtueel door. En wat na de Paasvakantie? Dat zal nog even afwachten zijn. Op dinsdag 26 mei staan onze volgende AV (Algemene Vergadering) en TintelCafé gepland. Laat die maar in jullie agenda staan, we bekijken nog hoe we die -al dan niet virtueel- zullen vormgeven.

En tenslotte: een belangrijk signaal dat we vanuit de vzw willen geven, is het tijdelijk opschorten van het lidgeld. Deze corona-crisis is voor velen financieel niet makkelijk, en aangezien de vzw in deze tijden ook maar beperkt kan ondersteunen, leek dit ons een logische beslissing. Over de praktische kant van dit verhaal lees je meer in de TintelFlits van vorige week en verder in dit TintelBlad.

Laten we er zijn voor elkaar en steunen op elkaar, voor hulp of een luisterend oor. Het zal voor sommigen soms ook echt wel moeilijk zijn.

We wensen jullie allemaal, iedereen van de school, een warme vakantie en een goede gezondheid. Maak er het beste van, en hou jullie goed!

 

 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search