Waar naartoe voor een Tintelse zomer?

Door Tinne

Na een bijzonder intens schooljaar is het tijd voor een ontspannende, inspirerende, verkwikkende zomervakantie waarin we heerlijk kunnen cocoonen in eigen streek. We verzamelden met veel plezier wat leuke ideetjes voor activiteiten in de buurt.

Provinciedomein Het Vinne biedt tal van mogelijkheden; naast de alom gekende activiteiten als wandelen, de natuur observeren, het zintuigenpad en de speeltuin, kan je er ook terecht voor meerdaagse kleuter– en Vinnekampjes en kan je er gaan paalkamperen. Ga zeker ook een keer de bijtjes en het waterleven in het Vinne ontdekken!

Van het waterleven naar het boederijleven. Voor allerlei workshops in, rond en over de boerderij kan je terecht bij speelboerderij RAVOT in Glabbeek.

En van de koetjes naar de ezels. Laat de koppigaard in jezelf los op de boerderij van Den Dolaard achter het Vinne. Je kan er terecht voor korte tot meerdaagse staptochten met ezels doorheen de Getevallei, met overnachting in eigen tent, een yurt of gehuurde glampingtent. Op de 3de zaterdag van de maand is er steeds een werkdag op de boerderij waar ook gezinnen kunnen aan deelnemen. Achteraf kan er samen gegeten worden en aansluitend als avondactiviteit is er het Café Verzet met kampvuur/ filmvertoning of dansvloer…

Nieuwsgierig naar meer natuurleven? Natuurpunt Zoutleeuw organiseert op 19 juli een toffe speurneuzentocht. Tijdens deze zomerse gezinsactiviteit  beleef je de natuur op een parcours vol sprankelende verrassingen.   Kom mee … denk, doe en speel voluit in het Zoutleeuwse stadspark!

Zin in lokaal lekkers? Neem dan zeker eens een kijkje op de Vinne Markt. Dat is een Korte Keten markt van superverse, seizoensgebonden producten. De markt wordt georganiseerd in Het Vinne telkens vanaf 15h00 tot 19h00. Er worden in zomermaanden markten georganiseerd op 31 juli, 28 augustus en 25 september. Een ideale gelegenheid om het weekend gezellig en smakelijk in te zetten.

Of misschien heb je zin in een Italiaanse toets met een heerlijke NATUUR.PIZZA? Op zaterdag 25 juli 2020 serveert Natuurpunt Zoutleeuw in het Kostershuisje te Dormaal pizza’s gebakken in een ambachtelijke houtoven. Er wordt gewerkt met een doorlopend pizzabuffet tussen 18u en 22u, zo kan je wanneer je maar wenst aan het buffet een pizzapunt komen halen.

Na de pizza kan je lekker uitbuiken met een zalig boek. Bestemming: bib! Met de zomerleesactie ‘Bestemming: bib!’ reis je de wereld rond in zes boeken. Kom langs in de Bib en haal jouw reispas af. Zes boeken in zes verschillende genres gelezen? Dan breng je je pas weer binnen en maak je kans op leuke prijzen! Voor de eerste 10 deelnemers met een volledige reispas ligt een cadeautje klaar.

Zit je met de creatieve kriebels? Dan is een kampje van de Ransbende zeker iets voor jou! De ransbende bestaat uit een  knotsgekke groep van creatievelingen, natuurliefhebbers en eeuwige kinderharten vol eenhoornkrachten. Als je je ogen sluit, dan kan je ze zien vliegen over regenbogen!

Of je kan met je koters gaan kijken naar AiAiAi van Theater FroeFroe van 8 tot 12 juli en 15 tot 19 juli. Een verhaal in een bosrijke omgeving met allerlei dieren en veel marimba. Leuk voor iedereen vanaf 3 jaar. Je moet er wel iets voor over hebben, want ze spelen enkel in De Studio in Antwerpen.

Liever de sportieve toer op? Dat kan met de fiets- en wandelzoektocht “Bij Juliaan”. De fietszoektocht bestaat uit een lus van 14km, de wandelzoektocht is 6,5km. Beide zoektochten starten en eindigen in de Steengrachtstraat 19, Budingen. Niet alleen erg leuk, je maakt bovendien ook kans op een mooie waardebon en een rijkelijk gevulde geschenkmand. De opbrengst van de fiets-en wandelzoektocht gaat naar Bunge Live!, een benefiet-evenement in Budingen.

Voor de rasechte avonturiers is er op 21 en 22 juli ook nog het Bushcraft en Survival kamp van Overleef vzw. Kinderen vanaf 9 jaar leren tijdens deze tweedaagse de technieken van survival en enkele bushcraft technieken die het kampleven aangenamer maken. Navigatie, kamp maken, vuur maken, kampvuur beheer, koken, water filteren en zuiveren,…

Voor zij die ravotten en spelen liever combineren met rustige momentjes zijn er ook de Yoga-kampen van oud-leerlingen Luka in Bunsbeek. Kinderen van het 2e, 3e en 4e leerjaar kunnen er terecht van 6 tot 10 juli en 27 tot 31 juli. Meer info vind je hier uitnodiging-kampje.

​Tot slot nog een tipje voor op de allerheetste dagen… waterspeeltuin De Beemden in Landen. Een heerlijke plek vol natuurlijk waterplezier!

Kortom, maak er een zalige zomer van! Dit jaar is dat dubbel en dik verdiend!

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search