Wat staat er al op stapel voor volgend schooljaar?

Door Evelien

We kijken hoopvol uit naar volgend schooljaar.

Niemand van ons heeft een glazen bol, niemand weet wat volgend schooljaar zal brengen. Komt er een tweede golf of niet? En wat zullen de richtlijnen zijn met of zonder tweede golf? Toch maken we plannen, omdat we hopen en omdat het houvast geeft. We plannen een min of meer normaal schooljaar. We spelen kort op de bal en volgen de richtlijnen op die er op dat moment gelden.

We nemen jullie nu al mee doorheen enkele van de plannen voor volgend schooljaar. Als alles goed gaat, brengt de stad Zoutleeuw tegen begin volgend schooljaar wegmarkering en vlaggen aan om de school zichtbaarder te maken voor het verkeer. Samen met de stad zouden we in het najaar ook een subsidiedossier indienen bij de provincie om de toegang tot de school te verplaatsen, de nodige omheining en poorten. Klus zou binnen deze plannen een ‘bushokje’ maken voor de wachtende kinderen op de plaats van het oude heksenhuisje.

Werkgroep Klus heeft al enkele plannen zoals een verplaatsbare afsluiting voor de kleuterspeelplaats, een nieuwe buitenkeuken voor de kleuters, grondige renovatie van de boomhut, een boombank rond de boom aan de buitenklas en ongetwijfeld komen daar nog veel nieuwe leuke plannen bij.

Werkgroep Instroom voorziet voor alle nieuwe ouders een TintelTuin-USB-stick met de nodige documenten om een goede start op school te maken. Zo sparen we papier uit en zorgen we dat ouders ook na de eerste weken de nodige documenten gemakkelijk kunnen terugvinden.

Na aan vlotte opstart voor de nieuwe Werkgroep Duurzaamheid lagen er allerlei plannen op tafel om te integreren in de verschillende werkgroepen, in het team en bij de kinderen. Deze werden net als de andere plannen on hold gezet en pakken we graag volgend schooljaar weer op.

Uiteraard zijn ook nieuwe ideeën altijd welkom. Je kan dit steeds laten weten aan het vzw-bestuur. 

 

Recommended Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search