Overweeg je om je kind(eren) in te schrijven in de TintelTuin? Ze zijn alvast heel welkom!

Bezorg je gegevens (contactgegevens, geboortejaar en naam van je kinderen) per mail aan de Werkgroep instroom@tinteltuin.be.

Zij kunnen je informeren over beschikbare vrije plaatsen.

De leden van Werkgroep Instroom maken ook graag tijd om het tintels reilen en zeilen toe te lichten. Elke freinetschool heeft een eigen aanpak en visie en dit verhaal willen ze jullie in geur en kleur toelichten.

Tinteltuin Flyer

Tinteltuin Flyer
Overtuigd?

Dan nodigen we je uit op een kennismakingsgesprek waarop je met individuele vragen terecht kan bij leerkrachten én ouders. Kwestie van een goed geïnformeerde keuze te maken.

Hierna kan je je inschrijving definitief maken.

Voorrang

Voorrang bij inschrijvingen

Let wel : deze voorrangregels gelden enkel indien er nog plaatsen vrij zijn, rekening houdend met onze vastgelegde maximumcapaciteit. Plaatsen reserveren voor volgende schooljaren kunnen we niet.

Je krijgt voorrang als er al een kind (stief-half-pleeg-broer/zus…) op de TintelTuin zit dit jaar. Je kan aanspraak maken op deze voorrang gedurende de periode van 11 februari 2019 t.e.m. 22 februari  2019. Het gaat om alle kinderen die geboren zijn in het jaar 2017 of vroeger. Ook als je peuter (geboren in het jaar 2018) pas vanaf september 2020 start op school, kan je hem best inschrijven tijdens deze voorrangsperiode zodat je zeker bent van zijn plaats in de TintelTuin.

Kinderen van personeel kunnen aanspraak maken op een voorrang gedurende de periode van 25 februari 2019 t.e.m. 1 maart 2019.

De gewone, reguliere inschrijvingsperiode start dan vanaf 11 maart 2019.

Capaciteit

Capaciteit

Maximumcapaciteit: 220 leerlingen
Kleuterschool: 88
Lagere school: 132

Meer info

Wil je meer weten over ‘inschrijven in een school’, dan kan je hier meer info vinden op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Bus

Scholengroep 11 organiseert het leerlingenvervoer. Hiervoor schrijf je je kind vooraf in via het schoolsecretariaat aan de hand van het inschrijvingsformulier (zie documenten). Er rijden 2 schoolbussen met busbegeleiding vanaf Tienen naar Zoutleeuw en terug. De leerlingen stappen of/af aan vaste haltes op de afgesproken uren.

Opvang

Onze TintelTuinkinderen kunnen naar de opvang ‘De Leeuwtjes‘ in Zoutleeuw (voor- en naschoolse opvang) of naar de opvang ‘Stekelbees’, Grote steenweg 66A in Neerlinter.

Hoe breng je de school dagelijks op de hoogte waar je kind naar toe moet?

Kleuters en kinderen van de 1ste graad krijgen gekleurde kaartjes (bus of opvang) om aan de boekentas te hangen . Het is aan de ouders om te kijken of de juiste kaartjes ’s morgens meegegeven worden.

Belangrijk
Als er geen kaartje aan de boekentas hangt, dan wordt je kind tijdig in de school afgehaald. In de TintelTuin is er toezicht tot 15 min. na schooltijd. ( tot 15u45 / 12u15 ) De kinderen die dan nog niet zijn afgehaald worden naar de opvang ‘De Leeuwtjes’ gebracht, te Zoutleeuw.
Indien er een wijziging is voor het kind wordt het secretariaat hiervan op de hoogt gebracht, voor 15u30 of 12u00 ( ’s woensdags). De leerkracht wordt tijdens de schooluren niet via gsm gecontacteerd.

Opgelet:
De groene bus brengt de kinderen enkel na de schooltijd (ook ’s woensdags indien gewenst) naar de opvang in Neerlinter. Voor ’s morgens is er geen busvervoer voorzien van de opvang naar de school.

Inschrijving

Ouders schrijven rechtstreeks in bij het secretariaat van de opvang in Zoutleeuw. Het secretariaat wordt verwittigd welke kinderen en wanneer ze naar de opvang gaan.

Voorschoolse opvang

Elke dag vanaf 06.30 uur.
De kinderen worden tegen 8.45 uur met een busje naar De TintelTuin gebracht.

Naschoolse opvang

Elke schooldag tot 18.30 uur, ook op woensdagnamiddag.
De kinderen worden om 15.45 uur onder begeleiding van een ouder naar ‘De Leeuwtjes’ gebracht.

Landelijke kinderopvang Stekelbees
in Neerlinter
Grote Steenweg 66A
3350 Neerlinter
Tel: 011/78 44 10

Kinderclub “De Leeuwtjes”
in Zoutleeuw
Prins Leopoldplaats 3 bus 2
3440 Zoutleeuw
Tel. 011 78 47 11
E-mail : leeuwtjes@skynet.be

Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search